onsdag 15 juni 2016

Pannkakor - barndomens älsklingar


Här är ett grundrecept för pannkakor.
4 port.

2 1/2 dl vetemjöl

  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk smör
  • sylt, bär eller frukt till servering

    1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen.
    2. Smält smöret i stekpannan och vispa ner i smeten. Stek tunna pannkakor av smeten i en stek- eller pannkakspanna.
    3. Servera med sylt, bär eller frukt.
    Jag tror alla har goa barndomsminnen kring denna rätt. Din mamma eller pappa har säkert gräddat flera till dig någon gång. Härlig doft har spridit sig i köket, en doft man sällan glömmer. Det finns ett flertal rätter till hur man kan servera pannkakor. Det mest klassiska är att ha dessa ljuvliga till ärtsoppa. Pannkakstårtan är nog den som har funnits på många barnkalas. Många länder har sina varianter på just pannkakor. Vida spritt är väl just nu Crêpesen. Franska pannkakor som fylls med antingen kött, svamp eller de mer söta med frukt och choklad.
    Mums för magen.... 

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar