torsdag 23 juni 2016

Veganpaj med spenat och svamp



4 portioner. Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125g mjölkfritt margarin
  • 2 msk kallt vatten
 
Fyllning:
  • 1 gul lök
  • 250g av din favoritsvamp, gärna olika sorter
  • 250g upptinad bladspenat
  • 1 msk vetemjöl eller maizena
  • 350g mjuk tofu, gärna Blue Dragons silkentofu
  • 1 dl soja- eller havregrädde
 
Arbeta ihop mjöl och margarin, tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en ugnsfast form, gärna med löstagbar botten. Förgrädda botten i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
Hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna. Borsta, skiva och fräs även svampen. Häll av överflödigt vatten från spenaten och rör ner majzenamjölet, blanda ordentligt. Blanda spenaten med löken och champinjonerna, rör om. Mixa tofun med grädden. Rör ihop tofublandningen med spenatröran och smaksätt med salt och peppar. Häll ner i pajskalet och grädda i ca 30 minuter. Servera med en grönsallad till.
Tips 1: Om du gillar sojaost kan du riva ner 1-2 dl i tofuröran.
Tips 2:  Dela gärna soltorkade tomater i bitar och tillsätt i fyllningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar