torsdag 10 mars 2016

Svarta Fisken





Svarta Fisken är det godaste du kan äta (påstår jag iaf). Detta goda bara smälter i munnen och du vill bara ha mer. Vad är då Svarta Fisken? Fisken är vit, men färgas svart av fiskrom. Så där av namnet. Hur gör man då denna rätt...Det är väldigt enkelt, som all matlagning skall vara.
Inhandla spättfiléer, champinjonskräm, svart rom och vispgrädde. Smörj en form med smör och lägg i de fina spättfiléerna. Bred champinjonskräm på dessa filéer, salta och peppra. Vispa grädden och sleva över den på fisken. Ta sedan fiskrommen, den svarta, och bred in den i grädden. Ställ allt i ugnen på 200 grader Celsius. Efter ca en halv timme, trekvart är rätten färdig. 
Servera med pressad potatis och en grönsallad. Vitt vin rekommenderas, gärna Stone Leigh från New Zeeland. Ett utmärkt vin med mångsidig smak, det liksom blommar efter var klunk. 
Jag säger det om igen...Tänd lite ljus och ät detta en kväll med dina kära nära. Njut och lev livet gott tillsammans, det går inte i repris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar