tisdag 8 mars 2016

Örtkyckling med fänkål


Detta är ett recept jag har tagit ur en tidning, kanske Buffé (Ica´s matskrift). En god maträtt i all enkelhet, då man har lite tid. Denna rätt sköter sig själv i ugnen och då under tiden kan du göra allt annat som behövs.
Du behöver en hel kyckling som du styckar i mindre bitar. Gnid in delarna med dill, persilja och citronskal. Även salt och peppar. Ta fram en långpanna. smörj in den med olja och lägg i dina favoritgrönsaker. Gärna då fänkål med sin underbara smak av lakrits. Ovan på detta lägger du kycklingbitarna. Ringla lite olivolja över allt samman. Strö flingsalt över också. Långpannan med detta goda, ställs i ugnen på ca 200 grader Celsius. Ta ut det ungefär efter en timme, servera med ditt favorit ris och en tzatziki. 
Njut med ett gott vin, varför inte det spanska vinet Riojas. Välj din favorit, ät tillsammans med dina nära. Tänd lite ljus och bara existera i stunden för detta goda.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar