söndag 4 oktober 2015

Pollo alla Cacciatora - Kyckling på jägarvis


Här kommer en rätt som jag gillar skarpt. Den är tagen från kokboken Italienska Klassiker som Bo Hagström skrev tillsammans med Robert Maglia. Rätten är relativt lätt att göra och cacciatora betecknas som enkel, lantlig matlagning. Till denna goda maträtt behöver du:
  • 600 gram hela tomater på burk.
  • 1 kg kycklinglår eller kycklingklubbor.
  • 1 dl finskurna morötter.
  • 1/2 dl finskurna selleristjälkar.
  • 1 dl finskuren gul lök.
  • 2 st vitlöksklyftor.
  • färska blad av salvia
  • 2 dl rött vin.
  • 1 dl hackade svarta oliver.
  • hackad persilja.
  • 1 tsk rivet citronskal.
  • 2 msk kapris.
  • olivolja.
  • salt o peppar.
Krydda kycklingen med salt och peppar, bryn kycklingen så den får fin färg. Tillsätt morötterna, sellerin, löken och vitlöken och bryn tillsammans tills grönsakerna har mjuknat. Lägg sedan i salvian, häll i vinet och fortsätt bryna tills vinet kokat in. Tillsätt sen tomaterna och lägg på ett lock. Stek i ytterligare 15 min på medelhög värme, smaksätt sen med salt, peppar, oliver, persilja och citronskal. Lägg till sist i kaprisen. Servera med kokt pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar