tisdag 5 maj 2020

Vitkladdkaka - en söt dröm



Denna efterrätt representerar våren med smaker av citrus och vit choklad.
 
 
Ingredienser:
 
100g smör
200g hackad vit choklad
2 dl socker
2 msk ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm flingsalt
2 ägg
2 tsk färskpressad citronjuice
1 tsk finrivet citronskal
smör och kokos till formen
 
Kolafrosting:
 
100g rumsvarmt smör
200g färskost
1/2 dl dulce de leche eller karamelliserad mjölk
 
Topping:
 
1/2 dl dulce de leche eller karamelliserad mjölk
1/2 rostade kokoschips
 
Gör så här:
 
Sätt ungen på 175 grader C. Smält smöret, rör ner 100g av chokladen. Blanda ner socker, sirap, mjöl, salt och äggen, ett i taget. Rör ner citronjuicen och skal och rör till jämn smet.
 
Smörj en form med löstagbar kant, ca 23 cm, med smör och bröa med kokos. Häll smeten i formen och toppa med resterande choklad. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min. Låt svalna
 
Kolafrostningen: vispa smöret fluffigt. Tillsätt färskost och dulce de leche och vispa några minuter till. Bred frostningen på den kalla kakan och ringla över dulce de leche. Toppa med kokoschips.
 
NJUT! 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar