fredag 1 maj 2020

Kikärtsgryta med spiskummin


Denna rätt skall jag pröva idag, 1:e maj. Med doft av orienten, då spiskummin får vara kryddan.
 
Detta behöver man till 4port:
 
1 skivad lök
2 strimlade gröna paprikor
2 hackade vitlökar
1 msk olivolja
4 dl krossade tomater
2 dl grönsaksbuljong
2 msk tomatpuré
2 tsk sambal oelek
1 tsk spiskummin
salt & peppar
4 msk strimlad mynta
2 förpackningar kikärtor á 230g, avrunna
100g tärnade torkade aprikoser
300g keso
1 riven vitlöksklyfta
2 msk hackad mynta
Garnera med myntablad.
 
1. Fräs löken, paprikan och vitlöken i olja någon minut. Tillsätt tomatkross, buljong, tomatpuré och kryddor. Låt puttra några minuter.
2. Blanda ner kikärter och aprikoser och låt allt sjuda ett par minuter till.
3. Rör ihop keson med vitlök och mynta och smaka av med salt och peppar. Servera till grytan.
 
Jag tror detta blir supergott!
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar