onsdag 6 maj 2020

Fyllda paprikor med grönkålschips



För fyra portioner behöver du:

ca 7 röda paprikor
olja till plåten

Fyllning:

450g fetaost
2 ägg
1 1/2 msk crème fraiche

Beredning:

Värm ugnen till 175 grader C. Skölj paprikorna noga. Skär den i halvor, kärna ur dem och ta bort skaften. Lägg dem på en plåt eller i en ugnsfast form med lite olja i botten.
Mosa fetaosten med en gaffel i en bunke. Tillsätt ägg och crème fraiche. Mixa till en jämn smet med en stavmixer.
Fördela smeten i paprikahalvorna. Ställ in mitt i den varma ugnen och baka i 40 minuter. Servera med grönkålschips.

Grönkålschips:

ca 150g färsk grönkål, ej hackad
2 msk olivolja
flingsalt el lime eller citronskal e lvitlök, som man då blandar i oljan.

Beredning:

Värm ugnen på 180 grader C.
Skölj kålen och skär bort mittstjälken. Torka bladen lätt. Riv dem i mindre bitar och lägg i skål.
Häll på olivolja. Blanda med händerna ordentligt.
Sprid ut bladen på bakpappersklädd plåt. Bladen skall inte ligga på varandra. Strö lite flingsalt över.
Rosta i ugn i 10-15 minuter. Rör om efter halva tiden.
Lämna ej ugnen ur sikte de sista minuterna, då det finns chans att de blir brända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar