onsdag 10 januari 2018

Mexikansk tacogratäng



Denna goa gratäng smälter i munnen och du mår bra hela kvällen, ja när du nu vill laga den under dagen, men helt klart är att man njuter. Bjöd denna till tjejgänget till en buffé med kräftor. Passade jättebra ihop.
Här kommer receptet:

  • 1 kg nötfärs
  • 4+2 msk olivolja
  • 2 påsar taco kryddmix
  • 3 st blandade färger av paprika
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g majskorn
  • 400 g krossad tomat
  • 5 dl creme fraiche
  • 2 dl majonäs
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
Till serveringen guacamole, tortillaschips och blandsallad.

Gör så här: 

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • stek nötköttet med olja och tacokryddor - lägg över färsen i en ugnssäker form.
  • skär hälften av paprikorna i ringar, ägg de åt sida. strimla resten, skala och finhacka lök och vitlök- fräs detta med majskornen tills de mjuknat en aning.
  • tillsätt de krossade tomaterna och sjud i 15 minuter
  • blanda att med köttfärsen
  • rör ihop creme fraichen, majonäsen ost och salt och peppar. bred ostkrämen över färsen
  • gratinera i 40 minuter i mitten av ugnen.
  • servera med tillbehören
Ja, man skall må gott - ta ett gott glas vin till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar