torsdag 6 juni 2013

Lite enkel matlagningskonst



Jag har lagat mat i många år, tagit recept från många olika källor. Alltid försökt att hitta det enkla i matlagningen. Ett recept som jag använt mycket är en väldigt god kasslergryta som du serverar gott basmatiris till. Du behöver ej någon sallad till (om du inte vill) för rätten innehåller mycket grönt. Den är väldigt lätt att göra, ett recept av det nyttigare slaget.

  1. Hacka kassler, purjolök, äpple, ananas, kiwi och sviskon.
  2. Stek i olja kassler och purjolök.
  3. Lägg resten av frukten i pannan med kassler och purjolök.
  4. Stormkoka allt med att hälla ett glas vatten i pannan, koka i fem minuter.
  5. Blanda sen i cream fraise, koka upp.
  6. Klart!
Kassler är ett saltat rökt fläskkött av kotletten på grisen. Finns varmrökt och kallrökt. Den kallrökta är vanligast och måste tillagas. I Danmark, där man äter detta ofta, kallas köttet för hamburgerrygg. Kasslerns namn härrör från den berlinske charkuterimästaren Cassel, som levde någon gång på 1800 talet. Om detta är en myt eller inte, får vara osagt!!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar