tisdag 15 augusti 2017

Knäckebröd med majsmjöl



Det här goda knäckebrödet fick jag smaka hos min väninna Mona för en tid sedan, och nu har jag själv gjort det ett antal gånger. Det är verkligen lätt att göra, inga krusiduller, bara en enkel smet och sen ut på bakplåtspapper och in i ugnen.

Det här behöver du för att göra smeten:
  • 3/4 dl solroskärnor
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1/2 dl sesamfrö
  • 1/2 dl linfrö
Blanda detta med 2 dl majsmjöl, 1/2 dl olja och 2 1/2 dl kokande vatten, plus lite salt. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper. Ta fram slickepotten och bred ut smeten, jämn och fin. Strö sedan över lite flingsalt på smeten. Ställ plåten i ugnen på 175 grader och grädda i 70 minuter.
När detta är färdigt kommer du få svårt att hålla dig i från detta spröda och ack så goda knäckebröd...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar