Helena Eriksson Grönbek har skrivit boken med detta namn som hennes titel. Hon har ett arbete som team och ledarutvecklare där hon i många år odlat livsmyten om balans. Helena har dock känt att något har skaft, att hitta harmoni händer inte så ofta, menar hon, och det är kanske för att man redan är på väg mot nästa projekt, och då inte uppskattar den stund i harmoni man hade.
Utmaningen är då att hitta ett förhållningsätt för den obalans som är betydligt vanligare i vardagen. Helena kallar detta "livets alla vingligheter". Hon menar att hur vi än strävar efter jämvikt drabbar livet oss med omständigheter vi inte kan styra över.
Vad gör då att vissa kan hantera förändringar och problem utan att dras ner, frågade sig Helena och blev nyfiken...Kan vi andra träna upp den kraft? Hon kom fram till att om man tilläts att bli arg och ledsen och inte la några värderingar i det urjobbiga. Då släppte tankarna samtidigt, som lugn och avslappning kom till henne. Att då också ha ett resilient system där man kan hitta kraft och återhämtning efter en förändring, samtidigt som det utvecklar och man kan dra lärdom av det som hänt är också av nytta.
Mindfullness är ett annat sätt att se och acceptera tillvaron på. Det handlar då om att vara snäll mot sig själv. Ur en medvetenhet, blir vi varse om hur vi tänker om oss själva och de situationer där invanda mönster och beteende begränsar oss. I mindfullness skall man behandla sig med värme och respekt, detta är dina grundpelare. Utforska det som ger dig glädje och trygghet, istället för att gräva ner dig i det som du inte kan påverka.
Helena, menar vidare, att lära sig känna lycka är lika enkelt som att lära sig cykla. Ju mer vi tränar desto bättre blir vi. Vi blir nöjda i nuet och hantera svårigheter bättre. Träna sin kropp regelbundet, äta och sova är också faktorer som ger resilient och att man väljer de människor som gör att man mår bra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar