söndag 24 april 2016

Pyttipanna - din egen




Pyttipanna är och förblir en rätt som ger dina rester en andra chans. Att göra detta goda homemade gör att Pyttipannan får kvalite. Du har kanske lite kött och potatis över från något annat du har gjort i veckan tex. Och att då bara addera lök och en del klassiska kryddor, gör att denna rätt blir en hit på middagsbordet. 

Pyttipanna har jag bjudit många på och det är en enkel rätt att göra när du får besök lite spontant i vardagen. Det är sällan jag har köpt hem Pyttipanna färdiggjord. Visst det har hänt, men då måste jag krydda upp den lite själv. Kryddor som timjan och cajenpeppar är viktiga i dessa sammanhang. 

I Pyttipanna änvänder du kött av något slag, massor av gullök och potatis. Ibland trillar det dit lite morötter och palsternacka i min pytt också. Till pytten serverar du stekt ägg och inlagda rödbetor. Mumsfilibaba eller rättare sagt simsalabim, så har du en god middag att bjuda nära och kära på. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar