söndag 1 november 2015

Inlindad Kyckling med pinjenötter


Här är en rätt jag har gjort många gånger. Det är en rätt som jag har ätit hos min väninna Monika. Väldigt gott att servera både till vardags eller till fest. Tillbehören till denna maträtt kan varieras, men varför inte göra en god fransk potatisgratäng och verkligen lyxa till det.
 
Till detta goda behövs kycklingfiléer, bacon, färska kryddor, pinjenötter, vitlök, cream balsamico, salt och peppar. Du gör allt i en gratängform och ställer den i en varm ugn på 200 grader.
Så här gör man i alla fall;
 
Ta och snitta filéerna på mitten och lägg i de hackade färska kryddorna. Linda in dessa i bacon och lägg ner dem i den insmorda gratängformen. Strö sedan över hela vitlökar och de rostade pinjenötterna på filéerna. Där efter droppar du över cream balsamico och lite av din goda olivolja. Strö över också salt och peppar. Allt detta åker in i ugnen på ca 45 minuter.
 
Super mumsigt, jag lovar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar