måndag 16 april 2018

Matens goda sidor



Från alla håll och kanter får vi höra om hur viktig maten är i våra liv. Att välja rätt  bland hyllorna i våra livsmedelsaffärer är en viktig aspekt på att få ett hälsosamt liv. Här kommer fem kokböcker om den hälsosamma maten som kan rädda ditt liv från att förfalla.
  • Maria Borelius - Hälsorevolutionen.
Maria tar sig runt världen för att söka forskares kunskaper om mat som håller dig ung och frisk. Hon hittar den antiinflammatoriska kosten, som har förändrat hennes livsstil. Här delar hon med sig av den resan.
  • Cecilia Nisbet Nilsson - Den läkande maten.
Denna medicinjournalist har hittat sitt sätt för att få bukt på en krånglande mage.
  • Michael Mosley - Förbättra din tarmflora.
Här får man råd om hur man boostar sin hälsa med rätt kost, samtidigt som man går ner i vikt och blir friskare, genom att optimera sin tarmflora.
  •  Frida Duell - Mat, Myt, Vetenskap.
Alla rön om mat penetreras här med kritiska ögon. Frida guidar oss genom vad som är sant och falskt, och bjuder på recept som bygger på vad som är bra för kroppen.
  • Jenny Jewert - Varning för mat.
En antologi över hur mat idag kom att bli så laddat, när den ena inte äter detta och den andre äter något annat, och vad det gör för vår gemenskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar