tisdag 26 januari 2016

Fiskgratäng på tjejgängets vis


Vi är ett litet gäng tjejer som träffas då och då. Vi samlas till livliga samtal och äter något gott tillsammans. Vi försöker slå våra kloka huvuden ihop och tillaga något gott till faten. Här är en rätt vi skapat och alla har haft sin ide om hur det skall serveras. Resultatet blev detta;
För 4 portioner....
800 gram torskfilé
1 stor purjolök
två nävar bladspenat
riven ingefära
cream fraiche
riven ost
klick smör
salt o peppar
Så här gör du;
  • Smörj in en form med den lilla kicken smör.
  • Lägg de båda nävarna spenat i formen
  • Lägg torsken över, salta och peppra den en aning
  • Lägg den lite förvällda purjolöken över torsken.
  • Gör en röra med cream fraiche ( gärna med någon smaktillsats) och ingefära och osten. Bred ut röran över torsken.
Sätt ugnen på 200 grader och ställ formen i den varma ugnen i 40 min. Servera med pressad potatis och en härlig grön sallad.
Mums för gommen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar