lördag 9 november 2013

Min paradrätt - kreolsk gryta

 
 

Jag vet inte hur jag riktigt kom in på denna rätt. Om det var så att jag fick smaka den först och sen hittade receptet. Helt säkert är att receptet hittades i Arlas reklamtidning om grädde. Detta är en super go gryta med många härliga smaker. Den är lätt att göra och äts go med ris och en grönsallad. Här kommer ingredienserna:

4 portiner
600 g fläskfilé
3 st kabarnosskorvar
1 liten burk syltlök
2 dl hackad ättiksgurka
1 grön och 1 röd paprika
2 dl kalamates oliver
salt och peppar
smör
grädde
  1. Skiva och stek fläskfilén i smöret
  2. Slanta korvarna och stek lätt
  3. Lägg allt detta i en gryta
  4. Hacka ättiksgurkan och paprika och lägg i grytan
  5. Häll i syltlök och oliver i grytan
  6. Salta och peppra efter smak
  7. Häll på grädde och låt det hela små puttra i en halvtimme
  8. Klart.

Håll till goda med detta recept och varför inte korka upp ett gott rött vin till denna rätt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar