onsdag 28 augusti 2013

Shepards Pie - ett recept

Att laga mat skall verkligen vara lätt och här kommer ett av de recept, som tillhör de lättare. Är utmärkt att göra nu på höstkanten när potatisen inte är så ny.
Jag hittade detta recept på matmässan i Malmö tidigt 90 tal. Detta efter att smakat denna paj i London på en utmärkt pub vid Big Ben nära Themsen. Mamma och jag besökte staden för första gången och kom gående förbi denna pub. Pubmaten är ju i flesta fall inte den bästa men detta var något riktigt gott. Vi kom till London påsken 1986 och det var jättekallt hemma i Sverige men här i London mötte vi våren. Så när vi åt vår Sheperds Pie, åt vi ute.
Här kommer då detta lätta tips på engelsk mat......
Detta behöver du...
1/2 kilo köttfärs
1 burk krossade tomater
vitlöksklyfta
salt o peppar
10 potatisar
Chevré ost i skivor
  1. Stek upp köttfärs med olja i pannan.
  2. Koka potatis under tiden.
  3. Häll i krossade tomater i den lätt stekta köttfärsen.
  4. Salta och peppra och ta i vitlök.
  5. Låt det köttfärsen koka i tomaterna en stund.
  6. När potatisen är färdig, mosa denna med lite mjölk och smör.
  7. Ta nu köttfärsen och häll i en gratängform och klicka sedan över potatismoset och bred ut detta som ett täcke.
  8. Täck potatisen med Chevré ostskivorna.
  9. Ställ det hela i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.
  10. Ät sedan med god grönsallad till.
SMAKLIG SPIS!
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar