torsdag 22 oktober 2020

Päron Tosca kaka - min nya efterrätt

 

Att toscakaka är gott det vet vi alla, men då att blanda i päron med en släng av citron, gör denna kaka väldigt god. Jag har testat detta recept nu tre gånger och ännu har jag inte tröttnat. Du behöver en form med avtagbara kanter. Smörj in den och bröa den. Sedan är det bara att hälla den smet som skall i, sätt ugnen på 175 grader. 

Här kommer receptet på detta busenkla att göra på de goda svenska päron man nu kan köpa i butik. 

Ta tre päron, skala dem och skär dem i små bitar. Riv en halv citron på skal och pressa dess saft på päronen. Låt detta stå tillsammans medan du gör smeten. 

Smeten skall innehålla 2 ägg och 1,5 dl socker, som vispas pösigt. 75g smält smör och 2,5 dl mjöl med en tesked bakpulver. När smeten är blandad, rör då i citronpäronen. Häll smeten i formen och grädda i ugnens nedersta del i 25 minuter. Under tiden gör du toscasmeten, som innehåller 75g smör, 1 dl socker, 2 msk mjöl och 2 msk mjölk. Allt detta skall smälta ihop i en kastrull och när det är gjort, lägger man i 75g mandelspån

När då kakan är gräddad i 25 minuter, ta ut den och bred toscasmeten över den kakan och då in i ugnen igen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. 

Du får en fin doft i köket när allt detta är färdigt. Supergott smakar det med, till kakan kan serveras vaniljglass, vispad grädde eller vaniljsås. 

Denna efterrätt har ersatt alla de äpplekakor jag gör under hösten, en värdig ersättare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar