måndag 14 december 2015

Kycklinglever saute


Detta är en rätt som jag gör då och då. Ibland går det nämligen att köpa kycklinglever väldigt billigt. Kycklinglever saute är så jättegott och väldigt lätt att göra. Rätten får en god smak av sherry och allt bara smälter i munnen.
Du behöver alltså kycklinglever, svamp, oliver, lök , grädde och en skvätt sherry. Allt detta gör du i en djup stekpanna. Börja med att steka levern separat och förbered lök och svamp i en annan panna, den djupare. Där du sedan lägger i  den färdig stekta levern. Häll på grädde och sjud ett litet tag och lägg sedan i de hackade oliverna och den lilla skvätten sherry.
Detta är mumsfilibabba när höststormarna viner runt knutarna. Ett gott glas vin till denna rätt och du känner dig härlig i kropp och själ. Servera gärna gott kokt ris till och en härlig grönsallad. Man måste må bra här i livet och förgylla stunderna med god mat. Jag har en kompis, vi kan fullständigt snacka ihjäl om mat. Mona som hon heter gör mat på en höft, medan jag behöver ett recept att gå efter i alla fall i början. De båda sätten är lika bra, det är bara att experimentera i köket och komma fram till dina favoriter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar